971 769 031 info@comensals.com

INTRODUCCIÓ CURS ESCOLAR

Un any més, volem agrair la confiança dipositada en nosaltres i ens complau seguir formant part de l’alimentació dels vostres fills.

Com molts ja sabreu, Comensals som una empresa que ens preocupem per la salut dels infants, per aquest motiu contem amb un gran equip que treballa de manera conjunta per millorar els plats tenint en compte les sensacions organolèptiques dels infants dels
anys anteriors.

Segons l’Organització Mundial de la Salud (OMS), el centre educatiu és un espai significatiu per l’adquisició de coneixements teorico-pràctics sobre salut i nutrició. Pel que pot convertir-se en un dels pilars bàsics en la prevenció de la obesitat i altres malalties.

A Comensals, som conscients de la importància de menjar sà i saludable. Sabem que l’alimentació és important en totes les etapes de la vida, però sobretot en la infantesa, ja que és una etapa de desenvolupament i creixement físic i intel·lectual on s’adquireixen els hàbits alimentaris.

Seguim amb la nostra filosofia d’oferir plats casolans, plats típics de les nostres illes, productes locals de km 0 i de temporada ( segons el calendari d’aliments de temporada 2021 APAEMA), productes ecològics (cada vegada més freqüents en els nostres menús) i productes integrals així com el pa moreno, pa original i tradicional de les Illes Balears.
Aquest any Comensals ens hem unit a la filosofia meatlessmonday, una campanya internacional que anima a las persones a deixar de menjar carn els dilluns amb la finalitat de millorar la salut individual i del planeta. Com ha demostrat en varies ocasions la OMS, el consum excessiu de carn, especialment processada, pot repercutir negativament en la nostra salut.

Per aquest motiu, hem pensat que seria una bona opció incorporar de moment un dilluns al mes sense carn i algun dia a la setmana plats amb llegum i cereal, una combinació adequada per poder substituir els productes animals de manera saludable.

Com fa uns anys contem amb la col·laboració de la dietista-nutrionista Neus Goyeneche (nocol: IB0088) per elaborar i revisar els menús escolars seguint la normativa establerta per la conselleria de salut de les illes Balears (“DOCUMENTO DE CONSENSO SOBRE LA ALIMENTACIÓN EN CENTROS EDUCATIVOS” I NOU DECRET SOBRE LA PROMOCIÓ DE LA DIETA MEDITERRÀNEA EN ELS CENTRES EDUCATIUS PÚBLICS I PRIVATS DE LES ILLES BALEARS (BOE 18 DEL MAIG) , normativa que especifica les freqüències de consum dels diferents grups d’aliments en els menús de les col·lectivitats. A més a més proporcionem a les famílies uns sopars complementaris a la dieta del migdia per facilitar que els infants tinguin una alimentació equilibrada al llarg del dia.

Tenim a la vostra disposició menús especials per aquells individus que ho requereixin (al·lèrgies, intoleràncies, dietes religioses, hipocalòriques, etc), cal a dir, que per poder optar a l’elaboració d’un menú especial, necessitem un document mèdic.

Us recordem que a la nostra pàgina web www.comensals.com podeu trobar recomanacions de berenars i sopars a casa.